Zdrowe i kolorowe życie dziewczyny informatyka

 

Salsa pomidorowo-paprykowa

salsa pomidorowo paprykowa

Czasem łapię się na tym, że warzywa do śniadania czy kolacji podaję w ten sam (czyt. nudny) sposób. Czasem wynika to z braku czasu, ale czasami nie mam pomysłu po prostu pomysłu na ich podanie. A przecież czasem naprawdę niewiele potrzeba do urozmaicenia posiłku – inna forma podania, zmiana sposobu przyprawiania… Tak właśnie jest z tą salsą. Niby zwykły pomidory i papryka, ale jednak niezwykły :)

Składniki (2 porcje):
- średnia papryka
- pomidor
- kilka oliwek
- 2 łyżki oliwy
- ulubione zioła

Paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekane oliwki, oliwę , ulubione przyprawy i gotowe. Tak szybko i tak smacznie!

Salsa świetnie pasuje zarówno do śniadania, kolacji czy obiadu. Zamiast (lub oprócz) oliwek możecie dodać również drobno posikaną bazylię – taka salsa idealnie pasuje jako dodatek do plastrów mozzarelli. A jeżeli wolicie bardziej greckie klimaty – dodajcie posiekaną czerwoną cebulę i ser feta. Kombinacji jest naprawdę wiele!

Podziel się:
Dodano: 03-10-2016
W kategorii: Odżywianie
Tagi: , ,